Complete spanband 5.000 kg - 9 meter

€ 0,00 € 0,00
Levertijd:
Op werkdagen voor 12:00 uur besteld, dezelfde dag verzonden
  • Levering altijd met gratis certificaat (indien van toepassing)
  • Voor 12:00 besteld, dezelfde dag verzonden
  • 30 dagen bedenktijd
  • Professioneel advies
  • De beste prijs-kwaliteit verhouding

Details

Specificaties

Lengte Breedte Sjorcapaciteit (LC)

Voorspankracht (STF)

Breeksterkte (MBL)
9 meter 50 mm 2.500 / 5.000 daN 350 daN 5.000 kg

 

Complete spanband 5.000 kg - 9 meter

De complete spanband van HijsHelden wordt voornamelijk gebruikt bij het spannen van lichte goederen op laadvloeren of aanhangers en is in één lengte van 9 meter leverbaar. De complete spanband van HijsHelden heeft een bandbreedte van 50 mm en is uitgerust met een verbrede professionele ratel en spitshaken. Bij rondsjorren heeft de complete spanband een sterkte van 5.000 daN, bij kopsjorren een sterkte van 2.500 daN en een breeksterkte (MBL) van 5.000 kg. Deze spanband wordt steeds vaker gebruikt in de logistieke sector, terwijl de andere complete spanband – 5.000 kg – 9 meter (met ERGO-trekratel) eveneens steeds vaker wordt gebruikt door het ergonomische voordeel van de trekratel. Deze ERGO-trekratel zorgt voor minder weerstand bij het spannen van de spanbanden. Alle spanbanden van HijsHelden zijn voor 100% uit polyester vervaardigd en worden standaard geleverd in de kleur blauw.

De complete spanband wordt ook wel een tweedelige spanband genoemd en bestaat uit twee segmenten. Het eerste segment bestaat uit een kort stuk band met aan het ene uiteinde een ratel en aan de andere zijde van de spanband een haak. Het tweede gedeelte is een lang stuk spanband met maar aan één uiteinde dezelfde haak. Met beide haken kan de lading worden verzekerd. Complete spanbanden worden naast het gebruik om tenten of marktkramen te spannen, vooral ingezet voor het diagonaal sjorren, omsnoeren of neerbinden van lading of materiaal. Het diagonaal sjorren is een lading vastsjorren door middel van minimaal gebruik te maken van vier spanbanden. Deze vier spanbanden worden diagonaal bevestigd aan bevestigingspunten. Tijdens omsnoeren worden spanmiddelen om de lading heen gebracht. Bij het neerbinden wordt de lading naar beneden getrokken. De spanbanden worden over de lading getrokken en aan beide kanten wordt een vervoersmiddel bevestigd. De lading kan hiermee worden gebundeld, verstevigd of ergens aan worden bevestigd.

Spanbanden van HijsHelden

HijsHelden beschikt over zeer specialistische kennis op het gebied van verschillende spanbanden. Eén van de meest gebruikte zekerheidssystemen is het zekeren met een spanband. De spanbanden van HijsHelden staan garant voor uitstekende kwaliteit. Daarnaast worden deze spanbanden vervaardigd van 100% polyester en met aandacht voor veiligheid geproduceerd volgens EN 12195-2 norm.

Gebruik van spanbanden

Polyester spanbanden worden gebruikt om een lading te zekeren aan een laadvloer. Voordat een spanband kan worden gebruikt moet er eerst worden nagegaan of deze doelmatig en juist gebruikt kan worden. Hierbij moet er rekening gehouden worden met de aanslagmethode, werkomstandigheden en de vorm van het te zekeren voorwerp. Inspecteer elke spanband voor én na elk gebruik op beschadigingen en vervuiling. Beschadigingen en vervuiling kunnen namelijk van invloed zijn op het veilig gebruik van spanbanden. Neem contact op met een deskundig persoon en gebruik de spanband niet wanneer er getwijfeld wordt over de staat van de spanband of wanneer het label onleesbaar is.

Meer informatie

Meer informatie
Artikelnummer 2941CSPB50009
Levertijd Op werkdagen voor 12:00 uur besteld, dezelfde dag verzonden
Kleur Blauw
Materiaal Polyester
Certificaat Nee
Norm NEN-EN 12195-2
Breedte 50 mm
Breeksterkte (MBL) 5.000 kg
Sjorcapaciteit (LC) 2.500 / 5.000 daN