Complete spanband 5.000 kg - 9 meter met Ergo-trekratel

€ 0,00 € 0,00
Levertijd:
Op werkdagen voor 12:00 uur besteld, dezelfde dag verzonden
  • Levering altijd met gratis certificaat (indien van toepassing)
  • Voor 12:00 besteld, dezelfde dag verzonden
  • 30 dagen bedenktijd
  • Professioneel advies
  • De beste prijs-kwaliteit verhouding

Details

Specificaties

Lengte Breedte Sjorcapaciteit (LC) Voorspankracht (STF) Breeksterkte (MBL)
9 meter 50 mm 2500 / 5000 daN 500 daN 5000 kg

 

Complete spanband - 5.000 kg – 9 meter (met Ergo – trekratel)

De complete spanband 5.000 kg – 9 meter met ergonomische trekratel van HijsHelden is een complete tweedelige spanband met een bandbreedte van 50 mm in de kleur blauw. Deze spanband wordt, eveneens als de andere complete spanband 5.000 kg – 9 meter, steeds vaker gebruikt in de logistieke sector door het ergonomische voordeel van de trekratel. De ERGO-trekratel zorgt voor minder weerstand bij het spannen van de spanbanden. Deze complete spanband is geschikt voor gebruik in combinatie met diverse transportmiddelen én herkenbaar door de lange hendel en de vijf zwarte lijnen die over de gehele lengte van de spanband lopen. Bij rondsjorren heeft deze spanband een sterkte van 5.000 daN, bij kopsjorren een sterkte van 2.500 daN en een sterkte van 500 daN bij neersjorren (STF).

Een complete spanband wordt ook wel een tweedelige spanband genoemd en bestaat uit twee segmenten. Het eerste segment bestaat uit een kort stuk band met aan het ene uiteinde een ratel en aan de andere zijde van de spanband een haak. Het tweede gedeelte is een lang stuk spanband met maar aan één uiteinde dezelfde haak. Met beide haken kan de lading worden verzekerd. Complete spanbanden worden naast het gebruik om tenten of marktkramen te spannen, vooral ingezet voor het diagonaal sjorren, omsnoeren of neerbinden van lading of materiaal. Het diagonaal sjorren is een lading vastsjorren door middel van minimaal gebruik te maken van vier spanbanden. Deze vier spanbanden worden diagonaal bevestigd aan bevestigingspunten. Tijdens omsnoeren worden spanmiddelen om de lading heen gebracht. Bij het neerbinden wordt de lading naar beneden getrokken. De spanbanden worden over de lading getrokken en aan beide kanten wordt een vervoersmiddel bevestigd. De lading kan hiermee worden gebundeld, verstevigd of ergens aan worden bevestigd.

Gebruik van spanbanden

Polyester spanbanden worden gebruikt voor het zekeren van lading. Het voordeel van een polyester spanband, ten opzichte van een sjorketting, is dat een polyester spanband minder snel beschadigingen zal toebrengen aan een te zekere materiaal. Voordat een spanband kan worden gebruikt moet er eerst worden nagegaan of deze doelmatig en juist gebruikt kan worden. Hierbij moet er rekening gehouden worden met de aanslagmethode, werkomstandigheden en de vorm van het te zekeren voorwerp. Inspecteer elke spanband voor én na elk gebruik op beschadigingen en vervuiling. Beschadigingen en vervuiling kunnen namelijk van invloed zijn op het veilig gebruik van spanbanden. Neem contact op met een deskundig persoon en gebruik de spanband niet wanneer er getwijfeld wordt over de staat van de spanband of wanneer het label onleesbaar is.

Meer informatie

Meer informatie
Artikelnummer 2941CSPB50009ERGO
Levertijd Op werkdagen voor 12:00 uur besteld, dezelfde dag verzonden
Kleur Blauw
Materiaal Polyester
Certificaat Nee
Norm NEN-EN 12195-2
Breedte 50 mm
Breeksterkte (MBL) 5.000 kg
Sjorcapaciteit (LC) 2.500 / 5.000 daN